لیست تصاویر
مقایسه رزین ها

در اینجا پلی استرها، وینیل استرها و اپوکسی ها که شاید نیازها را در ساخت 90 درصد ساختار چند سازه ها برآورده می سازند، مورد بحث قرار گرفته اند. جدول ذیل حاوی خلاصه ای از مزایا و معایب اصلی هر کدام از ین رزین ها است:

دیگر رزین های مصرفی در کامپوزیتها (چند سازه ها)

علاوه بر پلی استرها، وینیل استرها و اپوکسی ها، رزین های خاص دیگری نیز وجود دارند که در مواردی که به ویژگی های منحصر به فرد آنها نیاز باشد مورد مصرف قرار می گیرند.

رزین های فنولیک ها

ابتدایی ترین مصرف رزین های فنولیک در سازه های است که نیازمند مقاومت در برابر آتش هستند، ضمن اینکه فنولیک ها به خوبی قادر به حفظ خواصشان در برابر حرارت های بالا نیز می باشند. در انواعی از این رزین ها که فرآیند پخت آنها در درجه حرارت محیط (20 درجه سانتی گراد) می باشد از اسیدهای خورنده ای استفاده می شود که شرایط کاربرد ناخوش آیندی را در بر دارند. طبیعت تراکمی فرآیند پخت این رزین ها غالبا موجب ایجاد حباب ها و اشکالات ظاهری در آنها شده که نتیجه آن به وجود آمدن رزینهای شکننده ای است که خواص مکانیکی بالایی هم نخواهند داشت.

رزین های استرهای سیانات

از این رزین ها در صنایع هوایی استفاده می شود. خواص عالی مقاومت این رزین ها در برابر جریان الکتریسیته (خاصیت دی الکتریک) زمینه مصرف مناسب آنها را در ساخت رادارها با تقویت کننده های مشابه از لحاظ عایق الکتریسیته (خاصیت دی الکتریک پایین) مثل الیاف کوارتز، ایجاد کرده است. پایداری حرارتی استرهای سیاناتی حدود 200 درجه سانتیگراد د رشرایط مرطوب می باشد.

سیلیکون چیست ؟

رزین های ساختگی هستند که در ساختار آنها برخلاف بسپارهای آلی که از کربن استفاده میکنند، از سیلیکون استفاده شده است. این گونه رزین ها دارای پایداری در حرارت های بالا بوده و مقاومت خوبی در برابر آتش از خود نشان می دهند. آنها برای پخت به درجه حرارت بالا نیازمند بوده و در صنایع موشکی مورد استفاده قرار میگیرند.

درباره پلی اورتان بدانید

این رزین ها دارای چغرمگی بالا بوده که در برخی موارد به سبب خواص مکانیکی فشاری نسبتاً کم خود، با انواع دیگر رزین ها به صورت ترکیبی مصرف می گردند و با ایزوسیانات ها (که بسیار مضرند) پخت می شوند.

بیس مال ایمیدها (BMI)

اصولاً این رزین ها در ساخت سازه های قطعات چند سازه ای در صنایع هوایی، در جاهایی که درجه حرارتهای بالا (250 درجه سانتی گراد خشک/ 230 درجه سانتی گراد مرطوب) نیاز باشد، استفاده می شوند و مثلاً در ورودی موتورهای جت و یا سطوح پروازی هواپیماهای پر سرعت عرضه می گردند.

پلی ایمیدها

در مواردی که عملیات در دماهای از توان بیسمال باشد از پلی ایمیدها استفاده می شود (300 درجه سانتی گراد خشک / 250 سانتی گراد مرطوب) . مصارف موردی آنها در ساخت موشک ها و قطعات مورد نیاز موتورهای هواپیما می باشد.  کار کردن با پلی ایمیدها به دلیل اینکه در حین فرآیند پخت واکنش تراکمی منجر به خروج آب از آن می شود، مشکل بوده و رزین پخت شده نیز نسبتاً شکننده خواهد بود.

نظرات

user-pic
جواد دلاوری
12 خرداد 1401

بی نظیر در فروش و اجرای کفپوش اپوکسی

ثبت نظر