لیست تصاویر
کفپوش اپوکسی چیست

اگر بخواهیم به زبان ساده و بدون پیچیده کردن مطلب و استفاده از اسامی شیمیایی پیچیده که اصلاً یادگرفتن اون برای یک مجری کفپوش اپوکسی کارایی هم ندارد. براتان توضیح بدم باید بگم که کفپوش های اپوکسی تشکیل‌شده از اجزای لای های رنگی است بسیار مقاوم که این مقاومت حاصل شده از ماده اولیه ی این رنگ است که رزین اپوکسی نام دارد. رزین اپوکسی یک مایع شیمیایی که بعد از مخلوط شدن با ماده سخت‌کننده (درواقع فعال‌کننده شیمیایی) آن به نام هاردنر به ماده‌ای سخت و مقاوم تبدیل می‌شود. به همین خاطر مواد اپوکسی را  یک ماده‌ی دوجزئی نام می‌برند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد رزین های اپوکسی می توانید مقاله ی رزین اپوکسی چیست را مطالعه نمایید.

چرا مواد کفپوش اپوکسی دو جزئی نامیده می شوند

دو جزئی به این معنی هستند که ماده‌ای مکمل به نام  هاردنر (که همان جزء دوم یا خشک‌کن آن است یا فعال‌کننده‌ی که بعد از ترکیب این دو مواد شیمیایی آن فعال‌شده و شروع به سفت شدن می‌کند مثل چسب‌های دوقلو) که در زمانی که می‌خواهیم از آن  استفاده کنیم هاردنر را با آن ترکیب می‌کنیم.

بعد ترکیب رزین اپوکسی با هاردنر شروع به فعل‌وانفعال شیمیایی می‌کند و مواد اپوکسی شروع به سخت شدن می‌کنند و زنجیره‌ی این مواد از بالا شروع به بسته شدن می‌کنند و مواد اپوکسی سخت می‌شوند ابتدا بعد از گذشت چند ساعت به حالت ژل تایم می‌رود و مواد به‌صورت ژل می‌شود و بعد از گذشت ۲۴ ساعت به‌صورت ظاهری خشک می‌شود و بعد از گذشت ۷ تا ۱۰ روز به‌سختی کامل می‌رسد.

 مایع یکپارچه از رزین اپوکسی با ضخامت 0/5 الی 5 میلی‌متر و بیشتر با فام دلخواه و سطحی شیشه ای که از خواص آن مقاومت شیمیایی بالا به حلال‌ها، اسیدها، بازها و نمک‌ها، عدم جرم پذیری، ضد باکتری، طول عمر بالا، سرعت بالای اجرای عملیات، تنوع رنگ و طرح، عایق، نظافت آسان، مقاومت مکانیکی و عدم ترک خوردگی می‌باشد.

کفپوش اپوکسی از اختلاط رزین اپوکسی و‌هاردنر پلی آمینی بدست می‌آید . ساختار پلیمری روکش حاصله بدلیل عدم استعمال حلال پس از خشک شدن ثابت مانده و هیچ گونه کاهش خواص یا ضخامت در آن دیده نمی‌شود که اصطلاحا به آن (solvent free) اطلاق می‌شود. یکپارچگی و مقاومت بالای شیمیائی باعث کاربرد وسیع این روکش در صنایع مختلف شده است.از اپوکسی می‌توان در محیط‌هایی که نیاز به پوششهای نظیر :
 کفپوش ضد اسید (Anti Acid)
 کفپوش ضد الکتریسیته (Anti Static)
 کفپوش ضد سایش (Anti scratch)
 کفپوش ضد لغزش (Non Slip)
و … نیاز باشد استفاده نمود.

ویژگی های کفپوش اپوکسی

 مقاومت شیمیایی بالا در برابر انواع حلال‌ها و اسید‌ها
 مقاومت سایشی بالا
 مقاومت مکانیکی بالا
 سخت شدن سریع
 تمیز شوندگی بالا
 مقاوم در برابر خوردگی
 مقاوم در برابر تغییرات دمایی
 چسبندگی خوب به سطوح
 افزایش مقاومت بتن در برابر فرسایش، تخریب و اکثر مواد شیمیایی
 روکش اپوکسی مطلقاً جذب اب ندارد و از نفوذ آب، روغن و سایر مایعات به جسم بتن جلوگیری می‌کند.
 روکش اپوکسی، سبک و کم حجم بوده و از ایجاد هرگونه گرد و غبار جلوگیری می‌نماید.
 روکش اپوکسی به صورت یکپارچه و در رنگ‌های متنوع اجرا می‌گردد.
 سهولت در شستشو، حداقل ۲۰ سال عمر مفید و سرعت در ترمیم آن، از سایر امتیازات این پوشش می‌باشد.

نظرات

user-pic
جواد دلاوری
12 خرداد 1401

بی نظیر در فروش و اجرای کفپوش اپوکسی

ثبت نظر